Friday 29 June 2012

Friday Cocktail - Ginger Campari!

Петъчно, ще ви "замаям" с коктейли:-)
Топла лятна вечер с едно приятно разхлаждащо коктейлче с Campari и джинджифил, звучи обещаващо нали?! Уверено предвкусвам, че ще е превъзходен, а рецептата открих в Design Love Fest.
Готови ли сте да записвате рецептата, а тя е: 
-1 до 2 чаши лед 
-1/2 чаша Campari 
-1/4 подсладен лимонов сок 
-шепа захаросан джинджифил (приблизително около 10 броя, можете да намерите в китайските магазини) 
-1 чаша джинджифилова бира/ейл ( открих една лесна рецепта за направата й тук)
 -кората на един лайм

Етап 2 - Да забъркаме съставките в следната последователност: Смесваме в блендера: Campari, лимоновия сок, половината лед и 5 захаросани джинджифилчета, после добавяме и кората на лайм-а, като оставяме малко за украса накрая. Когато всичко се размеси добре (преценете дали да не добавите още лед), сипваме в чаши и слагаме във фризера за 15 минути. След което добавяме джинджифилова бира, кората на лайм за топинг и гарнираме с останалия захаросан джинджифил. Поднасяме красиво и си казваме Наздраве!
Приятен ден, вечер и уикенд! Забавлявай те се!

1 comment:

  1. Look at all those petals ... this shoot is so beautiful :)

    ReplyDelete

Pages